Realitat Augmentada
Un codi QR (de l'anglès Quick Response code, "codi de resposta ràpida") és un mòdul per emmagatzemar informació en una matriu de punts o en un codi de barres bidimensional. La seva principal característica són els tres quadradets de les cantonades i que permeten detectar la informació del codi.

* QR:

- https://www.unitag.io/es/qrcode


* Tutorials i vídeotutorials:

* Exemples educatius:

- Proyecto de QRcodificación de las calles de Rubí: http://qrcodificacionvoc3.blogspot.com.es/
- Projecte telemàtic QRWeek: http://qrweek.iearn.cat/

- La màgia dels QR's a classe (podeu activar els substítols en castellà):


Apps:


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
És una aplicació mòbil multiplataforma que permet crear de forma senzilla i ràpida escenaris de RA a partir de qualsevol fotografia i que actuarà com a marcador. L'aplicació ens ofereix una àmplia galeria d'objectes virtuals i tridimensionals animats, encara que ens possibilita utilitzar qualsevol fotografia, imatge o objecte del món real, el que permet augmentar qualsevol cosa sense necessitat d'imprimir cap marcador o imatge. A més, crea en pocs minuts escenes de RA afegint capes virtuals d'imatge, vídeo, animacions o models 3D, amb possibilitat de compartir-les públicament a l'instant. D'aquesta manera, qualsevol persona, seguint el canal públic de l'aplicació, podrà veure des del seu dispositiu mòbil les «aures» o escenes de RA. Fins i tot, aquestes aures o imatges creades, es poden geolocalitzar, de tal manera que encara que fossin públiques només es veurien des d'una zona geogràfica determinada. Els creadors de l'aplicació han posat a disposició dels usuaris una plataforma web (Studio HP Reveal) a través de la qual es pot realitzar una major varietat d'accions des de l'aplicació web, com crear aures amb models 3D per posteriorment importar al mòbil. Fins i tot edita les aures ja creades i afegeix més d'una capa virtual a una imatge.

* Tutorials i vídeotutorials:

HP Reveal ens permet veure realitat augmentada, però a més la podem produir fàcilment. Disposem de les App's per iOS i Android i una web (HP Reveal Studio).
Una cop que ens hem descarregat l'app al nostre dispositiu mòbil cal que ens creem un usuari. Per poder crear el nostre primer "Aura" seguiu aquests tutorials:

Vídeotutorial: Crear aura amb un dispositiu mòbil
Vídeotutorial: Crear aura en Studio (en italià)

* Exemples educatius:

                                                        HP Reveal a la classe de Música


Augmentant la realitat amb Aurasma:
Apps:

- iOS: https://itunes.apple.com/es/app/aurasma/id432526396?mt=8
- Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aurasma.aurasma&hl=es
- Pàgina web (Studio HP Reveal): https://studio.hpreveal.com/Articles:

Entrades populars d'aquest blog